Σκηνοθεσία κινηματογράφου

Η σκηνοθεσία είναι μια μορφήτέχνης που πολλοίδεν καταλαβαίνουν.

Χωρίς καλήσκηνοθεσία, μια ταινία με καλόσενάριο και ηθοποιούς μάλλονδεν θα πάει καλά.

Επιλέγονται από τον παραγωγότης ταινίας, εκτός αν ο παραγωγός και ο σκηνοθέτηςείναι τα ίδια άτομα.

Οισκηνοθέτες επιλέγονται για τηνικανότητά τους να ανταποκρίνονται στοσενάριοενόςσεναριογράφου χρησιμοποιώντας τημοναδική τουςερμηνεία τουσεναρίου και την επακόλουθη απεικόνισητουυλικού.

Μερικέςφορές ο συγγραφέας απορρίπτει τηδημιουργικήσυμβολή τουσκηνοθέτη, επομένωςείναι σημαντικό να υπάρχεινομικήσυμφωνία που να περιλαμβάνει αποζημίωσηγια το να αφήνει τα κινηματογραφικά στούντιο και τουςσκηνοθέτες να ερμηνεύουντοσενάριομετοντρόπο τους.

Μερικοίσκηνοθέτες, όπως ο ΤζορτζΛούκας, ενεργούνως παραγωγοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες ταυτόχρονα. Υπήρξαν επίσηςσκηνοθέτες όπως ο Peter Jackson πουεργάζονται ωςηθοποιοί στις ταινίες πουσκηνοθετούν.

Ο σκηνοθέτης καθοδηγεί επίσηςτουςηθοποιούς και τιςηθοποιούς πώς να παραδώσουντιςγραμμές τους και να απεικονίσουνσωματικά τους χαρακτήρεςτουςμετρόπο που να είναι συμβατός μετησυνολική πλοκήτηςεικόνας.

Ο καλύτεροςηθοποιός μπορεί να πειμερικέςγραμμές «λάθος» ακόμα κι αν λέει ακριβώς τιςλέξεις ή η καλύτερηηθοποιός μπορεί να προσπαθήσει να απεικονίσειτον χαρακτήρα τηςμετρόπο που μπορεί να μηνείναι ο καλύτεροςγια την ταινία.

Ο όρος «αλήθεια» χρησιμοποιείται για να περιγράψειεάνοισκηνέςείναι αξιόπιστες ή όχι. Όσο πιοειλικρινήςείσαι, τόσο πιο πιθανό είναι η σκηνή να συνδεθείμετοκοινό.

Ορισμένοισκηνοθέτεςτείνουν να μικροδιαχειρίζονται έργα.

Αυτόείναι συνήθως επωφελέςγια νεότερουςηθοποιούς και ηθοποιούς, ενώοι πιοέμπειροι ηθοποιοί και ηθοποιοί προτιμούντηνελάχιστησκηνοθεσία από τουςσκηνοθέτες.

Η σκηνοθεσία είναι να επεξεργαστεί μια γενική πλοκή και μια δραματική σκηνοθεσία για την ταινία και στησυνέχεια να επιτρέψειστα μέλητουρόλου να ερμηνεύσουντους χαρακτήρεςτους και μερικέςφορές ακόμη και να τους αφήσουν να αυτοσχεδιάσουννέεςγραμμές.

Οι ανεξάρτητοικινηματογραφιστές είναι υπεύθυνοιγια τησκηνοθεσία ταινιών πουδεν παράγονται από μεγάλα στούντιο. Κατάτηδημιουργία αυτώντων ταινιών, οισκηνοθέτεςείναι πιο πιθανό να αναλάβουν πολλά καθήκοντα. Ως αποτέλεσμα, έχουνσυχνά πλήρη επιρροήσεμια ταινία.

Οιτηλεοπτικοί σκηνοθέτεςδεν απολαμβάνουν σχεδόντόσηδύναμη. Οιτηλεοπτικοί σεναριογράφοι και παραγωγοίείναι οι πιοσημαντικοί ιδεολόγοιγια το πώς θα φαίνονται όλα, θα ακούγονται και θα αισθάνονται και οισκηνοθέτεςτηλεόρασης, επομένως, ενεργούνκυρίωςωςδιευθυντέςγραφείου που βοηθούνστηδιατήρηση των πραγμάτων, αλλάδεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερες από λιγότερεςδημιουργικές προτάσειςστην καλύτερη περίπτωση. .Οιτηλεοπτικοί σκηνοθέτεςδεν επιτρέπεται να απολαμβάνουν τουςσκηνοθέτεςτωνγυαλιστερών ταινιών.

Όσο υπέροχοςκι αν φαίνεται ένας σκηνοθέτης, δεν πληρώνει πάντα και συχνάδεν βγάζει πολλάχρήματα. Ακόμα κιόταν συμβαίνει, είναι τόσο αβέβαιοότιένας σκηνοθέτης μπορεί να πάει από το να βγάζειεκατομμύρια δολάρια φέτοςσετίποτα για τα επόμενα δύοχρόνια.

Η παρακολούθηση ταινιώνείναι η καλύτερη πηγήψυχαγωγίας. Εάν υπάρχειένας δωρεάνσύνδεσμοςγια να παρακολουθήσετετις ταινίες σας, δεν θα είστεδιατεθειμένοι να τονχάσετε. Επομένως, ο κόσμοςτουΔιαδικτύου μας παρέχει αυτήτηδυνατότητα. Μπορούμε να απολαύσουμε τις πιο πρόσφατες ταινίες και τα επερχόμενα τρέιλερ ταινιώνχωρίς να πληρώσουμε καμία αμοιβή.

Είναι λιγότεροδύσκολο από ποτέ, από οπουδήποτε, οποιοδήποτε gadget, κάθεφορά πουχρειάζεται να παρακολουθήσετετις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Με τα μοντέρνα χαρακτηριστικάτου Internet εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, τηςτηλεόρασης και των προγραμμάτων καλωδιακής τηλεόρασης, μπορείτε να απολαμβάνετε απρόσκοπτα εφαρμογές πρώτης κατηγορίας σεμερικά gadgets ή δωμάτια πρώτης κατηγορίας. Όταν μετακινείστε για να φύγετε από τηδουλειά, κάθεστεσεεξωτερικούςχώρους ή επισκέπτεστε εκτός πολιτείας, θα πρέπει να ακούτε τα αγαπημένα σας προγράμματα. Θα απολαύσετε αμέσως να παρακολουθείτετηλεόραση και ταινίεςτρόμουστονδικό σας χρόνο.

κατηγορία :
Μερίδιο :
Σχετική ανάρτηση :